Sürdürülebilir tarım, gıda ve hayvancılık alanlarında halkı bilinçlendirmek ve toplumun
sağlıklı gelişimine katkıda bulunmak amacıyla kurulan Pınar Enstitüsü'nün
gerçekleştirdiği Bilimsel Makale Ödülleri sahiplerini buldu. Yeditepe Üniversitesi'den
Özge Taştan birinci, Akdeniz Üniversitesi'nden Ali Can Alp ikinci, Kütahya
Sağlık Bilimleri Üniversitesi'den Fatih Kar ise üçüncü oldu.
Sürdürülebilirlik temasıyla 23 Haziran 2025 tarihinde Yaşar Üniversitesi'nde
gerçekleştirilen 5. Bilimsel Makale Ödülleri Töreni'ne Pınar Enstitüsü Yönetim
Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, Yaşar Holding İcra Başkanı Dr.Mehmet Aktaş, Pınar
Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyeleri, Bilimsel Makale Ödülü Değerlendirme Kurulu
Üyeleri, Yaşar Holding yöneticileri, ödül kazanan akademisyenler, öğrenciler ve
bilim insanları katıldı. Gıda, Sağlık, Beslenme ve Tarım alanlarını kapsayan
ve 2020 - 2023 yılları arasında hakemli dergilerde yayımlanmış bilimsel makaleler
arasından, bilime katkı, toplumsal yarar ve uygulanabilirlik gibi kriterler
doğrultusunda yapılan değerlendirmeyle ödül kazanan akademisyenler Özge Taştan,
Ali Can Alp ve Fatih Kar ödüllerini Pınar Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı
İdil Yiğitbaşı, Yaşar Holding İcra Başkanı Dr.Mehmet Aktaş ve Ankara Üniversitesi
Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr.Bülent Gülçubuk'un elinden aldı.
Gıda, sağlık ve beslenme konularında toplumu bilinçlendirmek ve kaliteli yaşam farkındalığı
yaratmak amacıyla bilimsel projelere destek verdiklerini belirten Pınar
Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, Toplumun sağlıklı gelişmesine
katkıda bulunmak amacıyla araştırmaları ve eğitimleri desteklemek misyonumuz
çerçevesinde, bireylere bilinç ve farkındalık kazandıracak çalışmaları hayata
geçiriyoruz. Son olarak Sürdürülebilirlik teması altında düzenlediğimiz yarışmada
gıda, sağlık, beslenme ve tarım alanlarını kapsayan, hakemli dergilerde
yayımlanmış bilimsel makaleleri dikkate aldık. Değerlendirmeler bilimsel ve toplumsal
yarar ile uygulanabilirlik gibi kriterler doğrultusunda yapıldı. Kazanan
tüm akamisyenleri tebrik ediyor, bilime ve topluma sağladıkları katkılardan ötürü
kendilerine teşekkür ediyorum. dedi.
İşte Kazanan Makaleler,
Yeditepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünden Özge Taştan, Çileklerin fenolik
zenginleştirilmesinde vakum emdirme ve kapsülleme teknolojilerinin birlikte
kullanımı başlıklı makalesiyle birincilik ödülünün sahibi olurken, Akdeniz Üniversitesi
Su Ürünleri Mühendisliği bölümünden Ali Can Alp, Ftalat esterinin gıdaya
geçişi: Ambalaj malzemesinin ve zamanın etkisi başlıklı makalesiyle ikincilik
ödülüne hak kazandı. Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden
Fatih Kar ise Kurkumin ve LOXblock-1, semaforin-pleksin yolunu baskılayarak
iskemi-reperfüzyon kaynaklı inflamasyonu ve akut böbrek hasarını iyileştirir
başlıklı makalesiyle üçüncülük ödülünü aldı.
Bilimsel Makale Ödüleri kapsamında gerçekleştirilen Sürdürülebilirlik Ekseninde
Tarım ve Gıdaya Bütünsel Bakış başlıklı panelin moderatörlüğünü Prof. Dr. Bülent
Gülçubuk üstlenirken panelde Prof. Dr.Yaşar Uysal, Prof. Dr. Figen Ertekin
ve Doç. Dr. Özge Küçükerdönmez panelist olarak yer aldı. Panel sonunda Yaşar
Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri katılımcılara keyifli
bir müzik dinletisi sundu.
-iDeal Haber Merkezi-
- twitter.com/iDealDataHaber // www.idealdata.com.tr -
Daha iyi, hızlı ve güvenli bir kullanım sağlamak amacıyla web sitemizde tarayıcı çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı bilgi için
Çerez Aydınlatma Metni 'ni inceleyebilirsiniz.