Ekonomi

Basın Bülteni- Gault&Millau Türkiye Signature Dining Experience serisinin ilk buluşması gerçekleşti


Gault&Millau Türkiye'nin 'Signature Dining Experience' serisinin ilk buluşması,
25 Haziran akşamı dört değerli şefin hazırladığı 8 course'luk menü sunumu ile Teruar
Urla'da gerçekleşti.

Gault&Millau Türkiye Turu kapsamında gerçekleşen 'Signature Dining Experience',
Türkiye ve İtalya'dan dört değerli şefin hazırladığı 8 course'luk menü ile Teruar
Urla'nın ev sahipliğinde misafirlerini ağırladı. 25 Haziran akşamı 20.00'da
başlayan buluşma öncesinde gün boyu tadımlar ve etkinlikler devam etti. Günün ilk
buluşması Kurucusu & Şefi Seray Öztürk olan An Urla'da ve Ozan Kumbasar'ın Kurucusu
& Şefi olduğu Vino Locale'de gerçekleşti.

Gault&Millau Türkiye Turu kapsamında An Urla ve Vino Locale'de gerçekleşen öğle
yemeğinin ardından, Sözen Group CEO'su Gökmen Sözen, 6-7 Kasım 2025 tarihlerinde
İstanbul'da 10. Yıl Dönümü gerçekleştirilecek Gastromasa İstanbul Uluslararası
Gastronomi Konferans & Fuarı'nın basın açıklamasını Manej Urla'da yaptı. Gökmen
Sözen'in konuşmasının ardından Avant-Garde Spirits tarafından özel reçeteler
ile hazırlanan kokteyller misafirler tarafından deneyimlendi.

An Urla, Vino Locale ve Manej Urla'nın muhteşem doğası ve eşsiz atmosferi ile geçen
günün ardından 'Gault&Millau Signature Dining Experience' akşamı öncesinde
Teruar Urla'da kokteyl buluşması gerçekleşti ve misafirler günün yorgunluğuna kısa
bir mola verdiler.

Saatler 20.00'ı gösterdiğinde ise, Gault&Millau Türkiye 3 Toques Ödüllü ve 2025
Gault&Millau Türkiye En İyi Sürdürülebilirlik Ödülü'nün sahibi Teruar Urla'nın
Şefi ve Kurucusu Osman Serdaroğlu, Gault&Millau Türkiye 3 Toques Ödüllü Vino Locale'nin
Şefi ve Kurucusu Ozan Kumbasar, Şef & Mekân Sahibi Luigi Taglienti ve
Executive Şef Karime López'in imzasını taşıyan 8 course'luk menü, her bir course
için ayrı şarap eşleşmesi ile misafirlerin beğenisine sunuldu.

Gault&Millau 'Signature Dining Experience' gecesi, Şef Ozan Kumbasar'ın hazırladığı
çiğ deniz tarağı ve Ajo Blanco ile başladı. Bu zarif başlangıç, Hus Emir
(2024) şarabı ile eşleşerek damağa ferahlatıcı ve sofistike bir giriş sundu.

İkinci course'ta, Şef Osman Serdaroğlu'nun imzasını taşıyan Pelit peynirli brûlée
yer aldı. Hafif tatlı ve yoğun aromalı bu lezzet, MMG Şatomet - Bornova Misketi
(2024) şarabı ile dengelendi.

Üçüncü course'ta, Şef Karime López mutfağından Meksika'dan Kartpostallar başlığıyla
sunulan mısır çıtırları, kırmızı karides ve macha-pesto soslu tabağı yer
aldı. Bu tabak, tropikal notalara sahip Çakır Vriula Sauvignon Blanc (2024) şarabı
ile uyumlu bir birliktelik yakaladı.

Dördüncü course da yine Şef Ozan Kumbasar'a aitti: Çiğ deniz tarağı ve Uykuluk ile
hazırlanmış kızarmış ekmek. Karakterli ve yoğun bu lezzet, güçlü gövdeli Usca
Sonnet 73 Syrah (2024) şarabı ile mükemmel bir uyum sağladı.

Beşinci course'ta ise Şef Luigi Taglienti, limon ve taze otlarla zenginleştirilmiş
istiridye risottosu ile damaklara zarif bir deniz ürünü yorumu sundu. Bu yemeğe,
tütsülenmiş aromalarıyla öne çıkan Statera Fumé Blanc (2024) eşlik etti.

Altıncı course, Şef Karime López'in Akdeniz Yolculuğu adını verdiği domatesli,
rezene aromalı, et suyunda levrek fileto tabağı oldu. Bu sofistike deniz ürünü
yemeği, dengeli yapısıyla öne çıkan İkidenizarası Borda Chardonnay (2023) ile
servis edildi.

Yedinci course, şef Luigi Taglienti tarafından hazırlandı. Taglienti yazın ferahlatan
ürünü limonu kullanarak sade ama rafine bir tatlı deneyimi sundu. Bu lezzetin
adı ise, Lemon Cream.

Finalde ise Şef Osman Serdaroğlu tarafından hazırlanan inci tatlısı yer aldı.
Bu zarif kapanış, aromatik yapısıyla dikkat çeken Urla Symposium (Bornova Misketi
- 2024) eşliğinde sunuldu.

Türkiye'de Sözen Organizasyon tarafından hayata geçirilen Gault&Millau Türkiye 'Signature
Dining Experience' serisinin gerçekleşen ilk buluşmasına farklı sektörlerden
güçlü markalar katkı sağladı. Etkinliğe farklı bir boyut kazandıran partnerler,
yaratılan deneyimin bütünselliğini destekledi.

Gault&Millau Türkiye Resmi Temsilcisi Sözen Organizasyon'un Desteği ile - Ev Sahibimiz
Teruar Urla'ya - İş Birliği Partnerlerimiz, Altınmarka, Jumbo, Nespresso,
Pınar, Effect Burson, Notaret, An Urla, Vino Locale'ye, Konaklama Partnerlerimiz
Ayşe Hanım Konağı, Çakır Winery & Bağ Evi, Key Urla, Manej Urla'ya - İçecek
Partnerlerimiz, Avant Garde Spirits, Kavaklıdere, Pernod Ricard, Urla Bağ Yolu'na
katkılarından dolayı teşekkür ederiz.


-iDeal Haber Merkezi-
- twitter.com/iDealDataHaber // www.idealdata.com.tr -

Çerez Ayarları

Daha iyi, hızlı ve güvenli bir kullanım sağlamak amacıyla web sitemizde tarayıcı çerezleri kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Çerez Aydınlatma Metni 'ni inceleyebilirsiniz.