Basın Bülteni- Le Cordon Bleu İstanbul'da, 130 yıllık gastronomi geleneği geleceğin trendleriyle buluştu
Ekonomi
Basın Bülteni- Le Cordon Bleu İstanbul'da, 130 yıllık gastronomi geleneği geleceğin trendleriyle buluştu
Gastronominin ustaları ve öncü fikirleri, Le Cordon Bleu İstanbul'un ev sahipliğinde
Fransız Sarayı'nda buluştu, 130 yıllık gelenek, geleceğin trendleriyle yeniden
yazıldı. Türkiye'nin gastronomi dünyasında yıllardır varlık gösteren, köklü
geçmişe sahip aile işletmelerinin Le Cordon Bleu'de eğitim alan temsilcileri
etkinlikteydi.
Dünyanın en köklü mutfak sanatları okulu Le Cordon Bleu 130 yıllık birikimini, çağdaş
gastronomiyle harmanlayarak Geleceğe Taşıyanlar temasıyla anlamlı bir buluşmaya
ev sahipliği yaptı. Özyeğin Üniversitesi çatısı altında faaliyet gösteren
Le Cordon Bleu İstanbul'un düzenlediği ve Fransa İstanbul Başkonsolosu Nadia
Fanton'un da katıldığı etkinlik, 26 Haziran 2025 tarihinde Fransız Sarayı'nın
büyüleyici atmosferinde gerçekleştirildi.
Gastronomi dünyasının vizyoner isimlerini bir araya getiren buluşma, geçmişin köklü
mirasıyla geleceğin yaratıcı mutfak anlayışını buluşturdu. Alanında öncü mezun
şeflerin ve sektör liderlerinin katılımıyla düzenlenen Gastro Sohbetler oturumu,
2025'in gastronomik eğilimlerini sadece yorumlamakla kalmadı, aynı zamanda
geleceğe dair ufuk açıcı perspektifler sundu.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Özyeğin Üniversitesi Le Cordon Bleu Türkiye
Direktörü Defne Ertan Tüysüzoğlu, Bugün burada 2025'in gastronomi trendlerini
paylaşmanın yanı sıra, mirasla geleceği, geleneği inovasyonla, bilgiyi ilhamla
harmanlayan bir vizyonun inşasına tanıklık ediyoruz. Bu buluşma, geleceğin mutfağını
şekillendirecek fikirlerin toplandığı entelektüel bir laboratuvar oluyor.
Bugün 130. yaşını da kutladığımız Le Cordon Bleu artık uluslararası bir okul ve
20'den fazla ülkede, 30'dan fazla kampüste hizmet veriyor. Ve ne mutlu ki bu
130 yılda birçok köklü işletme bir sonraki neslini Le Cordon Bleu'nun ellerine
emanet etti ve aldıkları bu eğitim işletmelerine aslında yeni bir can suyu oluyor.
Bizler de onların başarılarına tanıklık ettikçe gururlanıyoruz dedi.
Aile Geleneklerinden Uluslararası Mutfağa Uzanan Yolculuk
Türkiye'nin gastronomi dünyasında yıllardır varlık gösteren, köklü geçmişe sahip
aile işletmeleri değişen trendleri takip etmek, lezzet miraslarını günümüzün dinamik
mutfak anlayışıyla buluşturmak ve markalarını geleceğe taşımak amacıyla
Le Cordon Bleu'yü tercih ediyor. Eğitimlerini burada tamamlayan temsilciler,
işletmelerini hem yerel hem uluslararası düzeyde farklılaştıracak adımlar atıyor
ve Türk gastronomisinde jenerasyonlar arası bir dönüşümün öncüsü oluyorlar.
Ülkenin dört bir yanında nesiller boyunca yönetilen bu markalar, mutfak sanatlarında
sürdürülebilir kalite ve yenilikçi bakış açısını Le Cordon Bleu eğitimleriyle
pekiştiriyor. Böylece, hem geleneksel tarifleri yaşatmayı hem de global gastronomi
sahnesine entegre olmayı mümkün kılıyorlar.
Art Cafe Şefi ve Sahibi Şeyda Tomruk, 2015-2017 yılları arasında Le Cordon Bleu'de
geçirdiğim öğrenim süreci, bu mesleği tutkuyla icra etme kararımın en önemli
adımıydı. Mutfak sanatlarının temellerini böyle köklü bir kurumda öğrenmek, benim
için eşsiz bir fırsattı. Zorlu ama bir o kadar da ilham verici bu eğitim,
bugün attığım her adımda yanımda taşıdığım güçlü bir temel sağladı. Le Cordon Bleu
programını bitirdiğim andan itibaren artık hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Annemin
başlattığı bu serüvenin bayrağını ikinci kuşak olarak devraldım ve mimar
kimliğim ile pastacılığın ne sadece tasarım ne de sadece lezzetten ibaret olmadığının
bilincinde markayı daha ileriye götürmeyi hedefledim. Le Cordon Bleu'den
aldığım eğitim, ailemin arkamdaki desteği ile işletmemizi çok daha iyi, çok daha
ünlü bir hedefe götürmek için var gücümle çalışmaktayım dedi.
Strada & Machi restoranlarının sahibi Doruk Turanlı, Bugün gastronomi dünyasında
sadece ne yediğimiz değil, neden ve nasıl yediğimiz de en az onun kadar önemli.
Alışkanlıklar, beklentiler ve değerler hızla değişiyor, artık insanlar yalnızca
yeni tatlar değil, bir fikir, bir duygu, bir hikaye deneyimlemek istiyor. Belki
de gastronomideki en büyük dönüşüm, restoranların ne sunduğundan çok, nasıl
hissettirdiğine dair beklentilerin artması oldu. 'Geleceğe taşımak' dediğimiz
şey de tam olarak bu dönüşümü yakalayabilmek. Üç kuşaktır bu sektörde olan ailemin
yıllar içinde oluşturduğu hüküm, Le Cordon Bleu'de aldığım eğitimle ve yeni
dünyayı takip eden bakış açımla birleşti. Yalnızca lezzete değil, aynı zamanda
anlatıya, kültüre ve duyguya odaklanmayı öğretti. Bugün elimdeki değerlere daha
yakından bakabiliyor ve onları daha derin bir anlamla sunabiliyorsam, bunda
Le Cordon Bleu'nün katkısı büyük dedi.
Sevinç Pastanesi Üretim Müdürü Ladin Şekerci, 2020 yılında Özyeğin Üniversitesi
Gastronomi ve Restoran İşletmeciliği bölümünden mezun oldum ve şu an Sevinç Pastanesi'nde
üçüncü kuşak olarak üretimin başındayım. Günümüzde gastronomi, özellikle
de pastacılık sektörü, hızlı ve sürekli bir dönüşüm içinde. Artık insanlar
sadece lezzet aramıyor, yedikleri ürünlerin bir hikâyesi olmasını, duygulara
dokunmasını, bir anlam taşımasını bekliyor. Le Cordon Bleu'den aldığım eğitim,
bu dengeyi kurabilmem için bana eşsiz bir perspektif kazandırdı. Biz pastanemizde
hem nostaljik ve geleneksel tatlarımıza sahip çıkıyor hem de değişime cesurca
adım atıyoruz. Geçmişin köklü tatlarını korurken sürdürülebilirlik, yerli üreticiyle
iş birliği ve malzemeye saygı gibi çağdaş değerleri mutfağımıza entegre
ediyoruz. Bugün pastanemizde minimalist ama karakterli dokunuşlara, yenilikçi
ama köklü tariflere yer veriyorsak bu vizyonun arkasında Le Cordon Bleu'nün katkısı
büyük dedi.
Orkide Pastanesi Pasta Şefi Zeynep Özgüler, Uzun yıllardır süregelen bir aile mirasını
taşıyan Orkide Pastanesi'nde, köklü tariflerimizi korurken aynı zamanda
geleceğe de hazırlanmak bizim için hep öncelikli oldu. Ben Orkide Pastanesi'nin
beşinci nesliyim ve özellikle Le Cordon Bleu'de aldığım eğitim, bu mirası çağın
dinamikleriyle birleştirmemde belirleyici bir rol oynadı. Aldığım eğitimle daha
metodsal, daha kimyasal, daha pratik yöntemlerle, global pastacılık trendlerini
daha yakından takip ederek ürünlerimizi çeşitlendirmeye özen gösteriyorum.
Gelenekten beslenen ama geleceğe dönük bir anlayışı kurumsal yapımıza entegre
etmemizi sağlayan bu yaklaşımın temelinde Le Cordon Bleu'nun kattığı değerler yer
alıyor dedi.
Hünkar & Kruvasan & Lokanta Kru Şefi Ufuk Ügümü, Le Cordon Bleu'de geçirdiğim eğitim
süreci, mutfağa tekniğin yanı sıra düşünsel bir alan olarak da bakmamı sağladı.
Öncelikle Madrid Le Cordon Bleu ile tanıştım ve ülkeme geldiğimde fark yaratabileceğimi
düşündüğüm alanlara yöneldim. Le Cordon Bleu'de eğitim alırken
kruvasan alanına yoğunlaşan çok sevdiğim bir hocam vardı. 10 yaşından beri su böreği
açmayı bildiğim için okuldan sonra hocama yardım ederek kruvasan yapmaya
başladım. Ailemden aldığım mirası kendi vizyonum ve eğitimimle birleştirdim. Bu
yolculukta tariflerin ardındaki kültürü, disiplini ve yaratıcı yaklaşımı öğrenmek
mesleki yolculuğumda önemli bir kırılma noktasıydı. Bugün Le Cordon Bleu'de
kazandığım çok katmanlı bakış açısının bir sonucu olarak ülkeme taşıdığım kruvasanlarla
bir tabakta hem geçmişin izlerini hem de geleceğin izleklerini aynı anda
taşıyabildiğime inanıyorum dedi.
Le Cordon Bleu'nun 130. kuruluş yılı onuruna düzenlenen etkinlik, her yıl vizyon,
hafıza ve yenilik arasında kurulan entelektüel bir köprü işlevi görüyor. Çağdaş
mutfak sanatlarının geleceğine yön verme potansiyeli taşıyan fikirlerin paylaşıldığı
Trends'25, seçkin bir buluşma noktası olarak da öne çıkıyor.
-iDeal Haber Merkezi-
- twitter.com/iDealDataHaber // www.idealdata.com.tr -
Daha iyi, hızlı ve güvenli bir kullanım sağlamak amacıyla web sitemizde tarayıcı çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı bilgi için
Çerez Aydınlatma Metni 'ni inceleyebilirsiniz.