Ekonomi

Basın Bülteni- Simpra Inventory'nin yeni bölümünde mutfak maliyet kontrolü ele alındı


Simpra'nın, restoranların sürdürülebilir başarı elde etmeleri için mutfaklarında
maliyet kontrolünün önemini anlamalarını sağlamak ve bu alanda onlara rehberlik
etmek üzere hazırladığı Simpra Inventory ile Mutfağın Matematiği YouTube programının
beşinci bölümü yayınlandı. Bu bölümde, Federal Coffee Galata'nın muhasebe
kökenli Maliyet Kontrolörü Volkan Aras konuk oldu.

Simpra Çözüm Yöneticisi ve Satış Geliştirme Uzmanı Engin Abat'ın sunumuyla hazırlanan
Mutfağın Matematiği serisinin beşinci bölümünün konuğu Federal Coffee Galata'nın
muhasebe kökenli Maliyet Kontrolörü Volkan Aras oldu.

Sohbet sırasında Simpra'nın sağladığı faydaları anlatan Volkan Aras, Yeni nesil
şefler maliyet kontrolünde kendi matematiklerini çok iyi yapıyorlar ancak programa
geldiklerinde bazen bocalayabiliyorlar. Simpra üzerinden ölçüm yapınca, programın
mantığını anlattığımızda her şey birdenbire farklı bir kaleme dönüşüyor.
Çalıştığım yerlerde genellikle sistemi ben kullanıyorum ama yanımdaki arkadaşlarıma
da öğretiyorum, böylece aynı mantıkla devam ediyor işler. Otellerde sistem
daha efektif kullanılıyor, çünkü orada herkesin program içine girmesi ve hareket
etmesi gerekiyor. Restoran ve kafelerde ise bu biraz daha kısıtlı olabiliyor.
Zincir işletmelerde ise sistem kullanımını daha yeni yeni oturtuyoruz. Bizim
elimizde Ferrari var ama 'tüp taktırmaya gerek yok' diyoruz dedi.


-iDeal Haber Merkezi-
- twitter.com/iDealDataHaber // www.idealdata.com.tr -

Çerez Ayarları

Daha iyi, hızlı ve güvenli bir kullanım sağlamak amacıyla web sitemizde tarayıcı çerezleri kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Çerez Aydınlatma Metni 'ni inceleyebilirsiniz.