Ekonomi

Basın Bülteni- F İstanbul 2025, katılımcı firmalarıyla gıda endüstrisine yön vermeyi sürdürüyor


Yıllık tarım ve gıda ihracatı 32,6 milyar dolara ulaşan Türkiye'nin potansiyelini
yukarı taşımak ve gıda endüstrisinin büyük aktörlerini bir araya getirmek için
düzenlenen F İstanbul Gıda ve İçecek Ürünleri + Üretim Teknolojileri İhracat
Fuarı, artan ziyaretçi sayısıyla ilk üç gününü geride bıraktı. 700'den fazla stantta
17 ülkeden 1000'i aşkın katılımcı markaya ev sahipliği yapan fuarda şef Hazer
Amani'nin gastronomi dünyasındaki dönüşüm, yerel lezzetler ve sürdürülebilir
tariflere dair verdiği söyleşi büyük ilgi gördü.

Federal Fuar ve So Fuar iş birliği ile Sürekli Yeni Ticaret Bağlantıları mottosuyla
düzenlenen F İstanbul Gıda ve İçecek Ürünleri + Üretim Teknolojileri İhracat
Fuarı, ikinci ve üçüncü gününde de gıda endüstrisinin nabzını tutmaya devam
etti. Ziyaretçi yoğunluğunun artarak devam ettiği fuarda katılımcı firmalar, yaptıkları
ikili görüşmelerle yeni ticaret potansiyelleri yarattı. Ünlü şef Hazer
Amani, fuardaki söyleşisinde gastronomi dünyasındaki dönüşüm, yerel lezzetler
ve sürdürülebilir tariflere dair ilgi çeken bilgiler paylaşırken fuarın bu yılki
dikkat çeken inovasyonlarından biri ise hurma çekirdeğinden elde edilen kahve,
kek ve kurabiye gibi gıdalar oldu.

Tamamen ihracat ve iş odaklı
F İstanbul'un bu yıl da ilk günden itibaren yoğun şekilde ziyaretçi ağırladığını
belirten So Fuar İcra Kurulu Üyesi Alaaddin Orhan, Daha önce katılan ve ilk kez
bu yıl katılım sağlayan ülkelerle fuarımızın ilk üç gününü beklediğimizin de
ötesinde bir yoğunlukla geçirdik. Fuarın tamamen ihracata odaklı, alıcı ve satıcının
doğrudan bir araya geldiği, sadece profesyonellere açık bir şekilde olması,
F İstanbul'u katılımcı firma ve ziyaretçiler için hedef odaklı bir noktaya
taşıyor. Bu yıl aynı zamanda fuarda gıda ürünlerinin yanı sıra gıda üretim teknolojileri
de ön planda. Bu kapsamda bitki bazlı protein işleme hatları, akıllı
ambalaj çözümleri ve mikrobiyolojik güvenlik teknolojilerinin yatırım öncelikleri
arasında yer aldığını görüyoruz. dedi.

F İstanbul'daki söyleşi ve workshop'lar, son günde de devam edecek
Gıda endüstrisinin zengin çeşitliliğinin 5 Temmuz'a kadar altı farklı bölümde sunacak
olan F İstanbul'da fuar deneyimini zenginleştirecek etkinlikler üçüncü günde
de devam etti. Fuarın üçüncü gününde gerçekleştirilen oturumlar arasında Tabaktan
Çöpe Değil, Geleceğe. Gıda İsrafının Önlemenin Yeni Yolları, Ev Dışı
Tüketiminde Yeni Dönem, Yerli Üretim, Markalaşma, Sürdürülebilir Tedarik ve Stratejik
İş Birliktelikleri, Anadolu'dan Dünya Sofralarına Et Üzerinden Türk Mutfağının
Küresel Yolculuğu, Global Masada Türkiye: Yeni Çağda Gastronomi, Gıdada
Gelecek: Kamu, Üretici ve Markanın Güç Birliği ve Gıda ve Servis Endüstrisinde
Bütünsel Yaklaşım: Tedarikten Servise Sektörel Dönüşüm yer aldı. Üçüncü
gün fuar alanında interaktif workshop'lar gerçekleştiren şefler ise Sedef Kıvanç,
Levent Kaynak, İzzet Durko, Hasan Karabazar, Önder Yılmaz ve Barış Dırbalı
oldu.

Fuarın dördüncü ve son gününde ziyaretçiler, Gastronomide Ustalık, Eğitim ve Kültürel
Mirasın Geleceği, Tabağın Ötesinde: Türk Mutfağında Anlatı, Kimlik ve
Gelecek, Deneyim Odaklı Mutfaklar: Lüks Gastronomide Türk Şeflerin Yükselişi
söyleşilerine katılabilecek. Son günün workshoplarını ise şef Tülay Pehlivan ve
Ceyda Özdemirli gerçekleştirecek.


-iDeal Haber Merkezi-
- twitter.com/iDealDataHaber // www.idealdata.com.tr -

Çerez Ayarları

Daha iyi, hızlı ve güvenli bir kullanım sağlamak amacıyla web sitemizde tarayıcı çerezleri kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Çerez Aydınlatma Metni 'ni inceleyebilirsiniz.