Basın Bülteni- İbrahim Çeçen Vakfı'nın Yarımada Yolculuğunda Eskimeyen Lezzetler kitabı, Gourmand World Cookbook Awards'da özel ödül kazandı
Ekonomi
Basın Bülteni- İbrahim Çeçen Vakfı'nın Yarımada Yolculuğunda Eskimeyen Lezzetler kitabı, Gourmand World Cookbook Awards'da özel ödül kazandı
İbrahim Çeçen Vakfı'nın yayımladığı Yarımada Yolculuğunda Eskimeyen Lezzetler
kitabı, 83 ülkeden binlerce yemek kitabının değerlendirildiği Gourmand World Cookbok
Awards'da özel ödüle layık görüldü. Eser, Ege Mutfağının temsilcisi Çeşme
Yarımadası'nın geleneksel mutfak kültürünü gelecek nesillere aktarmayı hedefliyor.
İbrahim Çeçen Vakfı tarafından yayımlanan Yarımada Yolculuğunda Eskimeyen Lezzetler
kitabı, Gourmand World Cookbook Awards'da özel ödüle layık görüldü. Gastronomi
dünyasının en saygın ödülleri arasında yer alan ve bu yıl 30'uncusu gerçekleştirilen
Gourmand World Cookbook Awards organizasyonunda ödüller özel bir törenle
sahiplerini buldu. Gastronomi Oscar'ı olarak adlandırılan ödül, bir yemek
kitabının sadece tarif sunan bir eser değil, aynı zamanda kültürel, sanatsal
ve yaratıcı bir üretim olduğuna dikkat çekmesi açısından da büyük önem taşıyor.
Bu yıl Portekiz'in başkenti Lizbon'da düzenlenen ve farklı ülkelerden yüzlerce gastronomi
kitabının değerlendirildiği Gourmand World Cookbook Awards'da konuyla
ilgili açıklamalarda bulunan İbrahim Çeçen Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Günseli
Çeçen, Bu eser ile Türkiye'nin Ege kıyılarındaki eşsiz gastronomi mirasını,
Çeşme Yarımadası'nın tarihini, kültürünü ve yerel lezzetlerini bir araya getirerek
anlatmayı hedefledik. Projemizin Gourmand World Cookbook Awards'ta Özel Ödül'e
layık görülmesinden büyük bir onur duyuyoruz. Bu anlamlı ödül, bundan sonraki
yolculuğumuzda da bize ilham olacak dedi. Türkiye'nin binlerce yıllık geçmişinden
beslenen, farklı medeniyetlerin izlerini taşıyan zengin mutfak kültürüne
dikkat çeken Çeçen, İbrahim Çeçen Vakfı'nın bu kültürel mirası korumayı, gelecek
nesillere aktarmayı ve dünyaya tanıtmayı bir sorumluluk olarak benimsediğini
belirtti.
Çeşme bölgesinin tarihi ve kültürü için de rehber bir eser
İbrahim Çeçen Vakfı tarafından Çeşme Yarımadası'nın geleneksel mutfak kültürünü
korumak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla hazırlanan kitap, Çeşme
yarımadasının mutfak kültürüne ait 70 geleneksel tarifi içeriyor. Bir yemek kitabı
olmanın ötesine geçerek, Çeşme bölgesinin kültürel ve tarihsel zenginlikleri
için rehberlik işlevi de üstleniyor. Kitap, 20 kişilik uzman bir ekip tarafından
gerçekleştirilen arşiv taramaları, tarihsel kaynak incelemeleri ve bölge
halkıyla yapılan röportajlar ışığında, iki yıl süren bir çalışmayla hazırlandı.
Eserin gelirleri gastronomi öğrencilerine burs olarak aktarılıyor
Gastronomi araştırmacıları, şefler ve yerel lezzetlere ilgi duyan herkes için bir
başvuru kaynağı niteliğinde olan kitabın satışından elde edilen gelir, İzmir
Ticaret Odası Eğitim, Kültür ve Sosyal Entegrasyon Vakfı'nın gastronomi projelerinin
yanı sıra İbrahim Çeçen Vakfı tarafından gastronomi öğrencilerine burs olarak
aktarılıyor.
Dünyada Gastronomi Ödüllerinin Oscar'ı olarak kabul edilen Gourmand Awards ödül
organizasyonunda 1995'ten bu yana her yıl dünyanın birçok köşesinden basılı
veya dijital mecralarda yeme içme kültürü ile ilgili en iyi kitaplar ve yemek programları
belirleniyor.
-iDeal Haber Merkezi-
- twitter.com/iDealDataHaber // www.idealdata.com.tr -
Daha iyi, hızlı ve güvenli bir kullanım sağlamak amacıyla web sitemizde tarayıcı çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı bilgi için
Çerez Aydınlatma Metni 'ni inceleyebilirsiniz.